Hoşgeldiniz Ziyaretçi ( Üye Girişi | Üye Olmak İçin Tıklayın )
![]() ![]() |
4/09/2005, 1:22
|
|
![]() TR-ancer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 25/07/2005 Üye no : 3651 |
Saygılar diyerek başlıyorum gene saygılar diyerek bitireceğim...
Son halini yorumlarınızdan sonra alacak... Not : delaylara yorum yapmayın bu değişmez kulak gıcıklayan sesleri seviyorum Electronica Festivalinde görüşmek üzere... 0544 410 00 82 Saygılar... Download Track deneme 2 Download-Link: Bu ileti _travma_ tarafından 4/09/2005, 22:45 yeniden düzenlenmiştir. |
4/09/2005, 9:10
|
|
![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 26/08/2005 Üye no : 3878 |
öncelikle 3:20 den sonraki bölüm güzel olmuş. bence drumları biraz değişebilirsin (özellikle de clapleri) ve ilk 3 dakikalık bölüme ekstra bir melodi ekleyebilirsin belki. ama tabii ki bu senin müziğin , sana kalmış
|
4/09/2005, 10:50
|
|
![]() TR-ancer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 25/07/2005 Üye no : 3651 |
Ice teşekkür ederim 3:20 deki melodi benim psytrance düşkünküğümden
Şimdi şarkıyı uzatıp efektleri yerleştireceğim hangi efekt türünü kullanma konusunda düşünüyorum çalışmalarım sürüyor... Melodi konusu en kolayıma giden konu, müziklerimde bass ve geçişler konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum elektronik müzikte yeniyim kusura bakmayın 4-5 aylık bi geçmişim var Saygılar... |
4/09/2005, 13:13
|
|
![]() Moderatör Katılım : 27/08/2004 Üye no : 1657 |
Merhaba Travma,
Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu parça şimdiye kadar senden dinlediğim en iyi parça.. daha iyisini 4 gözle bekliyorum !! Gelelim parçaya... Bütünlüğü olan bir parça olduğu için dinlerken canım sıkılmadı hatta tarzım hiç olmamasına rağmen o psy. havasının bizzat keyfini çıkardım. Çabuk öğreniyorsun..bu süper birşey 1)En baştaki loop'da problem var. Zevk meselesidir ama bana soracak olursan hiçbir zaman bir Dr Rex Loop'unu olduğu gibi kullanma. Mesela söyle birşey deneyebilirsin. Copy Pattern to Track dedikten sonra sequencer'da loop'un notalarının göründüğü pencereyi aç. Oradan ölçü başına 3 -en fazla 4 tane step'i yine ritmik olacak bir şekilde(ör:3-7-11-15'ci step gibi) sil. Sonra kalanları seç ve sağ tuş ile üzerine tıkla. Çıkan pencereden change events ile biraz üzerinde oyna. Hatta loop'un üzerinde LFO'lu bir filter çok iyi gidecektir benden söylemesi. Bunu yaptığın taktirde insanlar: aaa ben bu loop'u biliyorum bu Reason'da vardı gibi sözler sarf edemezler... 2)Bassline'ı matrix'de yazmışsın ama synth'in sesi çok geliyor. Biraz sesini,rezonansını kıs bi de iyice bir compress et o sesi.. Çok daha sağlam olacaktır.. Bassline'da benim duyamadığım bir reverb varsa eğer sadece mixer'den gelmesine özen göster ki çok yer kaplamasın.. Böylece kompresyon da bir işe yarar.. (Genel hatırlatma: Reason'da hangi effecti hangisine "HANGI SIRA" ile bağladığınız çok önemlidir.) 3)synth'ler zamanında girmiş.. hoşş.. hatta ikinci complementary melodi çok yakışmış, yine bir Anadolu esinti var parçada ki bence olaması çok yerinde.. 4)Biraz otomasyon ile atraksiyon yapılabilir.. (ne kadar kafiyeli oldu)--tamamen kişisel zevke giriyor ! 5)Bu ciddi bir problem bunu mutlka düzeltilmesi gerek.. 03:18'deki ses bütünlüğü bozmak için çok çaba gösteriyor...(Sanırım melodinin FM'li hali). Parçanın nerdeyse sonu.. yeni bir ses sokmak olmaz. Olsa bile daha yumşak ve daha kısık seslerle girmesi gerek. Onu da daha az duyulacak sekilde biraz kompress etsen daha iyi olur.. Şimdilik benden bu kadar... Barşarılarının devamını diliyorum. Saygılarımla, Ahter Sönmez Bu ileti Ahter_Sönmez tarafından 4/09/2005, 16:25 yeniden düzenlenmiştir. |
4/09/2005, 23:32
|
|
Sevgili ahter msn den de konuştuğumuz gibi kick bass refildi çıkarıldı
Bu ileti _travma_ tarafından 4/09/2005, 23:34 yeniden düzenlenmiştir. |
5/09/2005, 9:44
|
|
![]() Üye ![]() ![]() Katılım : 25/07/2005 Üye no : 3650 |
genel olarak sende ciddi düzelmeler var ama bir takım eksiklikler hala mevcut.gerçi bunları düzelteceğine eminim...parçanın genel melodisi hoş ancak melodi tekrarı yoğun.sonlara doğru kesik kesik verilen synth hoş.ama artık 3 lü akorları öğren ve kullan.yoksa yerinde sayarsın.başarılar......
|
5/09/2005, 10:29
|
|
![]() Aktif Üye ![]() ![]() ![]() Katılım : 8/02/2005 Üye no : 2571 |
Melodi yaratıcılığına hayranım kardeşim...uzun zamandır görüşemiyoruz msnde ama yakında görüşürüz...görüyorum ki her yeni şarkında kendini geliştiriyorsun...zaten söylediğim gibi yeteneğine lafım yok...yalnız artık yavaş yavaş şu parça kurgusu,kompozisyonu konusunda amatörlükten kurtulmaya çalış...Dikkat ettim hiç durmadan 7 dakika boyunca parçayla başlayan kickler devam ediyo...Bu senin zevkin muhakkak ama bu durum ve diğer arkadaşlarında dediği gibi hep sürekli aynı melodiler parçanı monotonlaştırıyor...Açıkçası bundan kurtulmak için arada pad-string tarzı birşey koymuş,vokalden sonra başka bi synth koymuşsun ama şunu söyleyeyim,parça bende 7 dakika boyunca tekrarlayan bir loop havası bıraktı ki parça kurgusunu doğru yapabilsen canavar gibi parça...Doğru öğeleri doğru yerde kullan bak o zaman ne melodi tekrarı havası kalır insanlarda ne de parçanda monotonluk...1:40 a kadar o kurgu tamam ama sonrası tekrarlayan melodi(sesi değiştirip aynı notaları çalmak parçada tekrar ve tekdüze havasını çok arttırıyor bence)1:14 te girdiğin melodiyi 1:41 de giren stringle devam ettir mesela...ne bileyim sonra breakdown yap değişik öğelerle atmosfer yarat ve insanları parçaya hazırla ve ana melodi ve ek attraksiyonlarla parçaya tekrar gir...Unutma parçayı yapan sensin.Herşey elinde...Yine söylüyorum bu senin zevkin...Ama nasıl ortaokulda türkçe dersinde kompozisyon yazarken iyi bir not almak için giriş-gelişme-sonuç formatına uymak zorundaysan,parça kurgusuna da uymak zorundasın demiyorum (o insandan insana değişir belki) ama uyman ve parçanı ona göre kurgulaman hem kendi tarzını oluşturmada,hem bütünlüğü sağlayıp,parçalarının sürükleyici olmasına melodi tekrarı vb. eleştirilerin de azalmasına katkı sağlayacaktır.Ama bu benim görüşlerim..Sürçi lisan ettiysek affola...Son olarak parçaya gelince,çok ama çok beğendim...İnşallah yakın zamanda bu emek ve gayretle inanıyorum ki hedeflerine ulaşacaksın kardeşim...kolay gelsin..
Saygılarımla... |
5/09/2005, 21:01
|
|
sevgili ecofas yorumlarını dikkate alacağım ne varki bu işte bildiğin gibi yeniyim çok ama çok pişmem gerek melodilerimdeki acıyı hissetin umarım
saygılar... |
5/09/2005, 21:04
|
|
![]() Aktif Üye ![]() ![]() ![]() Katılım : 15/03/2005 Üye no : 2783 |
ecofas a tamamıyla katılıyorum, parça melodi olarak hazır geriye sadece bir kaç değişik aynı sound fakat bir kaç değişik melodi daha eklenmeli böylece otomatik olarak kickleri de değiştirmen gerekicek yani sonuçta parçaya yeni bi nefes gelmiş olucak..
Başarılarının devamı dileğiyle.... |
7/09/2005, 11:59
|
|
![]() Heartstrings ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 20/08/2005 Üye no : 3838 |
Travma merhaba.İlk olarak girişin çok kötü olmuş.Bass lınelar mono.Yani 8 bitlik ses gibi geliyor.Tizler çok önde.Ve clapi çok kısmışsın.Bass lar 7 dakika boyunca aynı gidiyor.Seçtiğin sample'lar bence yetersiz kalmış.sadedce kesik kesik verdiğin melodiler fena diil. 3:50 den sonra.Ama ondan sonra bi geçiş varki çok kötü sadece drum vuruyor orda.Ondan sonra yazdığın melodide oturmamış gibi.Parçaya 7 dk boyunca tahammul edemedim dinleyemdim yani sarmak zorunda kaldım.Bence çok çalışman lazım reasonda.Çünkü bu program çok emek istiyor.Ve bazı yerlerde yetersiz kalıyor...Daha iyisini yapabilmen dileğiyle..
|
![]() ![]() |