Hoşgeldiniz Ziyaretçi ( Üye Girişi | Üye Olmak İçin Tıklayın )
![]() ![]() |
7/01/2005, 22:43
|
|
![]() purelectronic mag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 27/09/2003 Üye no : 402 |
'Pazarın hacmi value olarak nedir? 'Bu konuda research yapılım' 'Hangi segmente konumlayacağız?' 'Frequency nedir?' 'Reach hedefimiz nedir?' 'Pazar payımızı defend edelim' 'Wait a minute! Wait a minute?' 'Competition çok yoğun' 'Show reel hazır mı.' 'Aggressive bir strateji izleyelim.' 'Güçlü bir brand yaratmalıyız.' 'Perfect bir iş oldu.' 'Yüksek impact istiyoruz.' 'Attack edelim' 'Çok iyi bir layout olmuş.' 'Güçlü bir brand yaratmalıyız.' 'Branding zayıf olmuş.' 'Pulsing stratejisi uygulayalım.' 'Shrink ambalaj içine koyduk.' 'Door-to-door sampling yapalım.' 'On-pack promotion etkili olur.' 'Markamızı promete edelim.' 'Etkili bir idea bulmalıyız.' 'Bunda great idea yok.' 'Blind test yaptık.' 'Interview yapalım.' 'Focus group daha iyi olmaz mı?' 'Nice idea olmuş.' 'Bir solution bulmalıyız.' 'Global bir campaign hazırlanmış.' 'Print kampanyamız hazır mı?' 'Soft launch yapalım.' 'Hard sell olsun.' 'Sales force motive edelim.' 'Sales promotion yapmalıyız.' 'Target nedir?' 'Involving bir reklam oldu.' 'Account conflict var.' 'Gredentials sunalım.' 'Client list kayboldu.' 'Merkeze report edelim.' 'Cover page nerede?' 'Raporu attach edelim.' 'Brand policy statement güzel olmuş.' 'Positioning çok güçlü oldu.' 'Relaunch etmeye ne dersin?' 'Ne biçim invoice bu?' 'Bu bizim için unacceptable!' 'Bir brain storming yapalım mı?' 'Bu bir integrated marketing meselesi...' 'Result önemli! Result!' 'Network ne diyor? 'Brand manager nerede?' 'Evaluation yapalım.' 'Cut-down versiyonu hazır mı?' 'Crips bir mesaj verelim.' 'Simple olsun.' 'Rakipleri challange eelim.' 'Bu büyük bir challange!' 'Creative brief nerede?' 'Advertising idea yok burada.' 'Bu fırsatı mis ettik.' 'Bu bir disaster.' 'Beauty shots çektik mi?' 'Give me a break yani!' 'Medyayı dominate edelim.' 'Bu markayı pust etmeliyiz.' 'Pull stratejisi uygulayalım.' 'Fikri kill ettiniz yahu.' Mustafa Kemal Trablusgarp'ta şehit düştü. Mustafa Kemal,Suriye'de şehit düştü. Mustafa Kemal,Çanakkale'de şehit düştü. Dün gazeteler yazdı,Mustafa Kemal fail-i meçhul bir cinayete kurban gitti. Onu kim vurdu? Onun dilinden anlamayan biri mi? Onun dilini konuşmayan biri mi? Sait Aytemur Mart 2001- MediaCat Bu ileti escaLdes tarafından 8/01/2005, 9:09 yeniden düzenlenmiştir. |
8/01/2005, 21:14
|
|
![]() Aktif Üye ![]() ![]() ![]() Katılım : 7/01/2004 Üye no : 720 |
Evet ne yazık ki artık Türkçe can cekişiyo.Bunu da Türkçeden baska dil bilmeyen özentiler yapıyorlar.4.dilimi öğrendiğim şu günlerde bu tür cümleler kurmadığım için kendimle gurur duyuyorum.Herkes ne olduğunu tekrar gözden geçirsin.
|
8/01/2005, 22:18
|
|
|
Üye ![]() ![]() Katılım : 16/11/2004 Üye no : 2021 |
nesi var bu söylenenlerin türklük -türk olma kavramı türkçe çokmu önemli dünyanın başka bi bölgesinde başka biri bu kadar çok ugrasmıyodur kendi milliyeti ve kendi kimliği ile ..
herkes istediği gibi olup istediği gibi konussun abi |
8/01/2005, 22:34
|
|
![]() Aktif Üye ![]() ![]() ![]() Katılım : 31/07/2003 Üye no : 115 |
QUOTE(electrocub @ 8/01/2005, 10:18 PM) nesi var bu söylenenlerin türklük -türk olma kavramı türkçe çokmu önemli dünyanın başka bi bölgesinde başka biri bu kadar çok ugrasmıyodur kendi milliyeti ve kendi kimliği ile .. herkes istediği gibi olup istediği gibi konussun abi maalesef bunu hepimiz yapıyoruz, üzgünüm ama durum bu, evet electro klavyeden Türk yazarken "T" harfini bile büyük yazmaya özen göstermiyosun madem, anlaşıldı senin için çok önemli değil "dil", ancak bir ulusun en büyük ortak paydasıdır "dili", kültürünün temelini oluşturur...Ne kadar üzücüdür ki, dilini kaybeden ülkeler kültürlerini ve bağımsızlıklarınıda kaybetmeye başlarlar...Dünyanın başka bir bölgesinde birisi kendi milliyeti veya kimliği ile uğraşıyormu bilmiyorum ancak, okyanusun ötesinden birileri sanırım bilinçli olarak bizim kimliğimizle ve milletimizle ciddi anlamda uğraşmaktadır. Bu ileti MustanG tarafından 8/01/2005, 22:40 yeniden düzenlenmiştir. |
8/01/2005, 22:44
|
|
![]() TR-ancer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 30/06/2004 Üye no : 1457 |
QUOTE(electrocub @ 8/01/2005, 10:18 PM) nesi var bu söylenenlerin türklük -türk olma kavramı türkçe çokmu önemli dünyanın başka bi bölgesinde başka biri bu kadar çok ugrasmıyodur kendi milliyeti ve kendi kimliği ile .. herkes istediği gibi olup istediği gibi konussun abi nasıl bi düşüünce tarzına sahipsin çok merak ettim doğrusu...herkes isteği gibi konuşsun tamam ama sen önce Türkiye yazarken oradaki 'T' yi büyük yaz...bu istediğin gibi konuşma istediğin gibi yazma değildir.bu saygıdır bu kendi kültürüne bağlılıktır.... escaLdes in yazdıklarına gelince....her zaman ki gibi yine çok doğru bir düşüce ve tespitle olaya el atmış..gerçekten artık bazı insanlar öyle çok yabancılaşmış ki akıl almıyor yani...her olay da her konuşma da yabancı bir kelimenin geçmesi bana göre yanlış..insanlarımız artık ya türkçe konuşmayı unutuyor ya da bu tarz konuşmalarla kendilerini birilerine ispat etme çabasına giriyor....hiç tasvip etmiyorum ve de şiddetle kınıyorum..bizim dilimizin ne kadar geniş olmasına rağmen insanların bu tarz konuşmalar yapmasını anlamak ne mümkün?yazık diyorum yanii.... p.s. : escaLdes,eyvallah abi çok güzel bir noktada tepkimizi ve yanlışları dile getirmemize yardımcı oldun..... |
8/01/2005, 23:06
|
|
![]() Süper Moderatör Katılım : 10/09/2003 Üye no : 327 |
Türkçemiz oldu Türkilizce....
Ve bu durum saolsun kimsenin içten göstermediği gayretlerle değişmeyecek ve daha kötüye gidecek gibi görünüyor. Bu ileti Nitrogliserin tarafından 8/01/2005, 23:07 yeniden düzenlenmiştir. |
8/01/2005, 23:21
|
|
![]() Psychedelic at Work :( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 13/01/2004 Üye no : 747 |
Bir ulusun bağımsızlığı bayrağından ve dilinden geçer.
Dil dış etkenler yüzünden zarar görmüşse, bağımsızlık ta zarar görmüş demektir. Bir dilci olarak zamanında bu konu üzerine gönüllü makale ve dergi çalışmaları yapmıştım. Hem de cebimden vererek. Ama yalnız kalınca "Allah belanızı versin" diyerek bıraktım. Eminim ki ben gibi birçok insan da bu girişkenliği yaptı ama yalnız kaldı. Yazık... Bu ileti uniVeRSaL tarafından 9/01/2005, 0:06 yeniden düzenlenmiştir. |
8/01/2005, 23:34
|
|
![]() TR-ancer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katılım : 22/09/2003 Üye no : 379 |
QUOTE(Nitrogliserin @ 8/01/2005, 11:06 PM) Türkçemiz oldu Türkilizce.... Ve bu durum saolsun kimsenin içten göstermediği gayretlerle değişmeyecek ve daha kötüye gidecek gibi görünüyor. Dorudur,Aynen Katılıyorum |
9/01/2005, 0:04
|
|
![]() Aktif Üye ![]() ![]() ![]() Katılım : 30/10/2004 Üye no : 1937 |
genelleme kabul edilmesin ama kanaat-i aczianemce 3.dünya ülkesiysen ya da gelişmekte olan bir ülkeysen dilin ve kültürün dejenere olur çünkü buna mahkumsun kısacası paran kadar konuşursun..
|
9/01/2005, 0:21
|
|
![]() Üye ![]() ![]() Katılım : 28/01/2004 Üye no : 816 |
globalizmnin hakim olduğu bir süreçte bu bahsettiklerin sadece kültürel yozlaşmanın bir parçası ki ona gelene dek neler var aslında
bahsi geçen konuda söylediklerine +1 |
![]() ![]() |